SHIATSU

Florian Ameeuw is de behandelend shiatsu therapeut in de praktijk. Als wetenschappelijk denkende mens heeft hij in Duitsland fysica en elektrotechniek gestudeerd en niet eraan gedacht, ooit met yoga en shiatsu bezig te zijn, kinderen te hebben en in België te wonen – en toch is het gelukkig zo gekomen! Sinds 2000 bestudeert, beoefent en leert hij yoga en shiatsu. In 2005 heeft hij zijn Vlaamse vrouw leren kennen en is hij naar België komen wonen. Nu woont hij samen met zijn gezin in Brugge. Hij werkt als ingenieur, maar ook als yogaleraar en shiatsu therapeut. Shiatsu heeft een heel bijzondere plaats in zijn leven. Via de geconcentreerde aanraking met de handen krijgt hij een unieke verbinding met de eenheid en de bijzonderheid van elke mens.

Shiatsu maakt deel uit van de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een manuele therapievorm.Tijdens de behandeling lig je gekleed op een zachte futon op de buik, de rug of de zijde. De behandelaar oefent in een vloeiende beweging met handballen, duimen, ellenbogen of knieën druk uit op het lichaamsoppervlak en de daaronder verborgen spieren. Daardoor worden onder meer spanningen door het principe van druk en tegendruk op een effectieve manier opgelost. De behandelaar beweegt en draait de gewrichten om ze los en bewegelijk te maken en rekt de spieren met speciale technieken.
Het bijzondere aan Shiatsu is, dat het steeds om een behandeling van het volledige lichaam gaat. Beter gezegd: van de hele mens, want we zijn dan ook veel meer dan lichaam alleen! En dat deze behandeling steeds ritmisch en vloeiend gebeurt. Daarom wordt aandacht gegeven aan symptomen of worden klachten behandeld, maar worden ze niet tot het middelpunt van de behandeling verklaard. Veeleer dan het negatieve te bestrijden, gaat het hierom door het versterken van de eigen onverstoorde energie en van het eigen afweer- en herstelsysteem klachten overbodig te maken.

www.shiatsu-brugge.be

info@shiatsu-brugge.be

+32 478 90 66 86

Sint-Maartensbilk 1

8000 Brugge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: