OSTEOPATHIE

Yves Warrinnier is eigenaar en de behandelend osteopaat in de groepspraktijk. Hij studeerde af als kinesist in 1999 en besloot onmiddellijk na zijn studies om osteopathie verder te studeren. In 2002 studeerde hij af aan The International Academy of Osteopathy in Gent. Om zich verder te verdiepen in de wetenschap behaalde hij in 2004 zijn Bachelor of Sciences in Osteopathy aan The University of Westminster in Londen en in 2013 zijn Master of Sciences in Osteopathy aan the University of Applied Sciences in Innsbrück. Hij volgt elk jaar meerdere bijscholingen om een nog betere zorgkwaliteit te kunnen aanbieden aan zijn patiënten. Hij geeft ook les aan The International Academy of Osteopathy. Hij is gehuwd met Anne Delaere en papa van Sem en Siene.

Bij het begin van het osteopathisch consult luistert hij heel aandachtig naar de volledige ziektegeschiedenis van de patiënt. Oude klachten kunnen immers een belangrijke rol spelen in het ontstaan van de nieuwe klacht. Na het osteopatisch bewegingsonderzoek zal hij inzicht geven aan de patiënt hoe de nieuwe klacht is ontstaan. Hij behandelt de gevonden bewegingsverliezen met osteopathische behandelingstechnieken om ervoor te zorgen dat het zelfregulerend vermogen van de patiënt opnieuw wordt gestimuleerd. Uniek in zijn therapeutische aanpak is zijn benadering voor musculo-skeletale problemen die worden gelinkt aan mechanische, vasculaire, neurogene en metabole stressfactoren.  Daarom worden in de praktijk wetenschappelijke metingen uitgevoerd met de oligoscan om de kwantiteit van mineralen, toxische metalen en spoorelementen te meten in het lichaam. Aan de hand van de pulsoxiometer kan de hartslagvariabiliteit van de patiënt worden gemeten. De hartslagvariabiliteit is een belangrijke parameter voor de algemene gezondheidstoestand van de patiënt en de mate van chronische stress.

Op het einde van de behandeling worden orthomoleculaire- en bewegingsadviezen meegegeven. Volbloedanalyses en radiologiebeelden worden aangevraagd via de arts en de resultaten ervan worden samen besproken. Er is ook een nauwe samenwerking met logopedisten in de regio en de stemkliniek in het AZ-Sint Jan Brugge om patiënten met stemproblemen, muscular tension dysfonie (MTD) en heesheid  te behandelen. Recent is Yves Warrinnier ook lid geworden van het vertigo team in het AZ Sint-Jan Brugge onder leiding van Dr. Vinck A. (NKO-arts) en zal hij deel uitmaken van het multi-disciplinaire team om mensen te behandelen met evenwichtsproblemen.

Maandag
08:30 – 21:00
Dinsdag
08:30 – 18:00
Woensdag
08:30 – 21:00
Donderdag
08:30 – 18:00
Vrijdag
08:30 – 21:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

“Gezondheid is datgene wat je het gevoel geeft, dat het nu de mooiste tijd van het jaar is.”

Franklin Pierce Adams (1881-1960)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: